Anouk Kamminga versterkt managementteam Scenery

Mediaberichten jun 15, 2023

Mediabedrijf Scenery kondigt vandaag met trots de komst aan van Anouk Kamminga, op dit moment een van de hoofdredacteuren bij de VPRO. Per 1 oktober 2023 gaat Anouk als Head of Non-Scripted het managementteam van Scenery versterken, dat bestaat uit Isidoor Roebers (Oprichter/Producent), Lea Fels (Partner/Producent) en Naique Tanate (Strategy Director). Samen bepalen zij de koers van het bedrijf, waarbij Anouk met haar onderscheidende visie en sterke leiderschapskwaliteiten tevens een cruciale rol gaat spelen bij het waarborgen van de continuïteit en kwaliteit van de producties. Precies wat het snelgroeiende bedrijf nodig heeft.

Lea Fels, Partner/Producent Scenery: “Anouk is een mediaparel met meerdere kwaliteiten. Ze heeft een enorme passie voor het ontwikkelen van originele en vernieuwende programma’s, heeft oog voor kwaliteit en continuiteit en het vermogen om talent te ontdekken en te begeleiden. Daarbij is ze een fijne sparringspartner dus onze deuren staan in het najaar wagenwijd open om haar met plezier te ontvangen.”

Anouk heeft een prominente positie in de mediawereld. Als een van de hoofdredacteuren bij de VPRO was ze, samen met haar collega’s Sarah Sylbing en Willem van Zeeland, verantwoordelijk voor de programmering en de richting van de omroep. Gedurende haar tijd bij de VPRO heeft ze een breed scala aan programma’s ontwikkeld en geproduceerd, met een focus op de genres kennis & educatie, jeugd en drama. Daarnaast hield Anouk zich bezig met talentontwikkeling binnen de VPRO en viel Dorst onder haar hoede. Onder haar leiding zijn diverse titels tot stand gekomen, waaronder opvallende programma’s als ‘100 dagen voor de Klas’, ‘De Sekszusjes’, ‘Sander & de Kloof’, ‘Timmyland’ en meeslepende documentaires zoals ‘Pisnicht de Movie’, ‘Obada’ en ‘#FollowMe’. Voorheen werkte zij onder andere ook als Hoofd TV en Hoofd programma ontwikkeling bij CCCP, was ze eindredacteur van talentenhub ‘6pack’ (SBS/MTV), ‘Streetlab’ (KRO-NCRV) en het innovatieve ‘Super Stream Me’ (VPRO).

Anouk Kamminga, Head of Non-Scripted Scenery: “Ik bewonder de indrukwekkende titels die Scenery al heeft gemaakt en in productie heeft. Ze staan bekend om hun hoogwaardige en kwalitatieve programma’s en documentaires, die de belangrijke vraagstukken van deze tijd belichten. Het team barst van de energie, moed en ambitieuze plannen waarbij telkens de grenzen worden verlegd. Daar wil je toch onderdeel van zijn!”

————————————
Over Scenery
Scenery is een in Amsterdam gevestigd mediabedrijf dat hoogwaardige documentaires en series ontwikkelt en produceert voor onder meer Netflix, Universal, Amazon Prime, NPO, Videoland en Youku. Het bedrijf streeft ernaar een wereldwijd en breed publiek te bereiken met hun producties, door ongrijpbare en originele karaktergedreven verhalen voor een breder publiek toegankelijk en herkenbaar te maken. Altijd met focus op en aandacht voor cinematografie en storytelling zoals met Human Playground, Ruimteschip Aarde, Ruud Gullit en de Mysteries van het oude Egypte, Floortje Gaat Mee, Front Row en Lara.

Scenery is een joint venture met Banijay Benelux – een collectief van creatieve mediamakers en onderdeel van ’s werelds grootste internationale content creatie- en distributiegroep Banijay.