Ons verhaal

Backstage bij Banijay Benelux

En dat spreek je trouwens uit als Bannie-djee Bee-nuh-luuks.

Scroll naar beneden

#WeAreBanijay

Banijay Benelux is de thuishaven van verschillende creatieve contentproducenten en waar zo’n 650 talentvolle en ambitieuze individuen samenkomen om toffe programma’s te maken. Samen zijn wij onderdeel van Banijay Group, het grootste onafhankelijke productie- en distributiehuis ter wereld, met ruim 3700 medewerkers verdeeld over 120 productiehuizen in 22 landen – van Israël tot Engeland en van Amerika tot diverse landen in Azië. Met het HQ in Parijs en de Banijay Benelux-kantoren in Amsterdam en Antwerpen.

Content, content, content!

Onze core business? Juist ja, CONTENT! Onze labels ontwikkelen, produceren en distribueren content in alle denkbare genres en voor elk platform. Denk aan groot entertainment, films, talkshows, sportprogramma’s, dramaseries, soap, documentaires, jeugdseries, reality shows en gameshows, zoals gezegd de meest complete contentproducent in de Benelux. Wij bedenken al deze toffe programma’s voor onze klanten RTL, Videoland, YouTube, NPO, Netflix, SBS, ESPN en meer en werken onder andere nauw samen met de Nationale Postcode Loterij en onze facilitaire partners NEP en United. Dagelijks komen onze programma’s voorbij op jouw scherm. Denk aan Temptation Island, Op 1, Big Brother, Penoza, Expeditie Robinson, Miljoenenjacht, Hunted, GTST, All You Need is Love, Legends of Gaming, Eredivisie op Zondag, …en de lijst gaat nog wel even door – titels waar we trost op zijn!

Onze geschiedenis

2020

In juli 2020 is Endemol Shine Group overgenomen door de Franse content producent Banijay Group. In de Benelux is daardoor de nieuwe organisatie Banijay Benelux ontstaan, waaronder de labels EndemolShine Nederland, SimpelZodiak, TVBV, NL Film, Totem Media, Southfields, Zodiak Belgium en het marketing influencer agency Blockbuster Media vallen.

2015

In januari 2015 is het nieuwe bedrijf Endemol Shine Group ontstaan door de samensmelting tussen Endemol en het Britse Shine Group.

2000

In 2000 werd Endemol gekocht door het Spaanse telecommunicatiebedrijf Telefónica en verdween daarmee van de beurs.

1996

In 1996 ging Endemol naar de effectenbeurs.

1994

Het Nederlandse televisieproductiebedrijf  Endemol is in 1994 ontstaan na een fusie van de televisieproductiebedrijven van Joop van den Ende en John de Mol.

Banijay Benelux showreel

Kwaliteit voor onze partners

Ons uitgebreide collectieve portfolio van multi-genre content in combinatie met ons sterke (inter)nationale netwerk van labels maakt ons de meest complete contentproductieorganisatie in de Benelux. Ondersteund door een open, ondernemende en op samenwerking gerichte cultuur die creativiteit en innovatie stimuleert, zijn we in staat om lokaal gegenereerde ideeën snel en rendabel om te zetten in succesvolle shows die worden uitgerold en gedistribueerd naar verschillende platforms over de hele wereld. Dit doen wij voor en in samenwerking met onze partners – zenders, omroepen, streamers, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties. We hebben een storyteller voor elk publiek, een emotie voor elke stemming en een businesscase voor elke show.

Onze trots:
onze labels

Dit zijn de verschillende labels van Banijay Benelux – onze storymakers! Elk op hun eigen manier en in verschillende genres ontwikkelen en produceren zij de mooiste verhalen, vertelt op de beste manier.

Waar we
samen
aan werken

We willen dat iedereen zich welkom en thuis voelt bij ons, zowel on- als off-screen. Daarbij is onze planeet ongelooflijk belangrijk voor ons en daarom nemen we de nodige stappen om onze ecologische voetafdruk en onze algehele impact op het milieu te verkleinen. Zowel zakelijk als op de set brengen we  veranderingen aan om verandering te stimuleren. In de komende maanden delen we meer over onze lokale en wereldwijde initiatieven op gebied van verantwoordelijkheid.

Stereotypering, diversiteit en inclusiviteit

Wij zijn ons er in hoge mate van bewust dat de content die wij produceren grote invloed heeft op de publieke opinie en beeldvorming. Het is voor ons belangrijk om aansluiting te vinden bij het publiek en aandacht te hebben voor stereotypering, diversiteit en inclusiviteit. Zowel in onze content als werkgeverschap. Daarom investeren we  – in samenwerking met diverse partners waaronder de Coalitie Beeldvorming in de Media – in een respectvolle en inclusieve setting waar gelijkheid en diversiteit gestimuleerd wordt.

Stereotypering, diversiteit en inclusiviteit

Milieu

Onze planeet is ongelooflijk belangrijk voor ons en daarom ondernemen we stappen om onze ecologische voetafdruk en onze algehele impact op het milieu te verkleinen. Zowel zakelijk als op de set voeren we de nodige aanpassingen door om verandering te stimuleren, terwijl we ons publiek informeren. Hieronder valt onder andere ons streven naar single use (eenmalig gebruik) plasticvrije producties en onze ‘Reduce, Reuse, Recyle’ inspanningen.

Milieu

Erkennen, actie, aanpassen

In de komende maanden zullen we meer delen over onze lokale en wereldwijde initiatieven op gebied van verantwoordelijkheid.

Erkennen, actie, aanpassen

Bij ons komen werken?

Banijay Benelux is een thuis voor iedereen. We koesteren en stimuleren ondernemerschap, creatieve vrijheid, samenwerking en innovatie – on- en off screen. Zie jij een carrière bij ons wel zitten? Klik op de button voor onze actuele vacatures.

Bekijk onze vacatures