Onze trots

Onze contentproducenten

Dit zijn de verschillende contentproducenten van Banijay Benelux – onze storymakers! Elk op hun eigen manier ontwikkelen en produceren zij de mooiste en meest creatieve verhalen, vertelt op de beste manier. Klik op de contentproducent voor meer informatie.

 • EndemolShine Nederland

  EndemolShine Nederland

  EndemolShine Nederland is de contentproducent van topamusement en primetime entertainment. Het is het creatieve bedrijf achter succesvolle (internationale) programma’s als Big Brother, LEGO Masters, All You Need Is Love, First & Last, The Next E-Talent, GTST en Miljoenenjacht. Elke dag verrassen de makers de kijkers met spannende spelshows, verrassende talentenjachten, online gameshows, hartverwarmende feelgood programma’s en amusementsshows via verschillende zenders en platforms.

 • SimpelZodiak

  SimpelZodiak

  SimpelZodiak is de specialist op het gebied van reality, adventure en factual content en crime programma’s. Het bedrijf, dat op 1 januari 2021 is ontstaan door de fusie tussen Simpel Media en Zodiak Nederland vertegenwoordigt onder meer de sterke merken als Expeditie Robinson, Hunted, Ik Vertrek, Temptation Island en Het Mooiste Meisje van de Klas, maar produceert ook de crime programma’s van Kees van der Spek.

 • Banijay Belgium

  Banijay Belgium

  Onze Vlaamse contentproducent Banijay Belgium is één van de grootste producenten in België die in elk denkbaar genre ontwikkelt en produceert. Denk aan de succesvolle soapserie Familie, Liefde Voor Muziek, De Buurtpolitie, Andy op Patrouille en De Erfgenaam.

 • TVBV

  TVBV

  TVBV is onze contentproducent die confronteert, informeert en amuseert en is opgericht door Jeroen Pauw. Sinds de start in 2000 richten zij zich op het produceren van journalistieke en maatschappelijke programma’s voor publieke omroepen en commerciële zenders. De programma’s zijn toegespitst op de genres actualiteit, human interest en infotainment zoals Op1, De Hofbar, Pauw Komt Binnen, Feyenoord op 1 en Rik over de Grens.

 • NL Film

  NL Film

  Onze creatieve productiemaatschappij NL Film is gevestigd in hartje Amsterdam naast het Museumplein. Zij zijn experts in het produceren van kwaliteitsdrama, awardwinning speelfilms en jeugdprogramma’s. Van NPO series Penoza, Commando’s, Doodstil en jeugdseries als SpangaS en De regels van Floor tot dramaseries Zwarte Tulp en Bluf voor commerciële zenders. Ook produceert NL Film YouTube series, zoals Vakkenvullers en de high school-paranoia-thriller Locked Out.

 • Scenery

  Scenery

  Het jongste merk van Banijay Benelux is Scenery. Zij produceren high-end documentaires, non-scripted en scripted formats, die de wereld over reizen en te zien zijn op platforms als Netflix, Apple en Videoland. Van het revolutionaire High Cuisine, waar sterrenchefs koken met geestverruimende middelen en Human Playground, een documentaireserie over sport, cultuur en traditie wereldwijd tot The Eighth Continent, een serie over de nieuwe maanmissies.

 • Southfields

  Southfields

  Southfields is onze sport contentproducent waar sport en entertainment worden omarmt, creativiteit op topniveau wordt bedreven en sportcontent in de breedste zin van het woord wordt geproduceerd – van voetbal, wielrennen en Formule 1 tot hockey, volleybal en basketbal.

 • EndemolShine Scripted

  EndemolShine Scripted

  EndemolShine Scripted kent een lange en rijke dramahistorie en heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige en kwalitatieve langlopende series, voor zowel commerciële als publieke zenders en platforms. Met een brede portefeuille en expertise in crime, feel good, thriller en daily drama met bekende producties als GTST, De 12 van Oldenheim, Harkum, Brussel, De Mannentester, LOIS, Vechtershart, Moordvrouw, Gooische Vrouwen, Van Gogh – een huis voor Vincent en de Telefilms Kris Kras en Groenland, waarvan verschillende dramaseries zijn bekroond met een Gouden Televizier-Ring.