Banijay Benelux bouwt aan nieuwe organisatie om creativiteit en innovatie op gebied van contentontwikkeling te versnellen

Mediaberichten dec 07, 2020

Banijay Benelux, een collectief van verschillende gerenomeerde creatieve content bedrijven, bouwt aan een nieuwe organisatie. Het bedrijf, dat is ontstaan na de recente overname van Endemol Shine Group door Banijay Group, komt met een nieuwe organisatiestructuur om creativiteit en innovatie op het gebied van contentontwikkeling te versnellen. De focus komt daarbij nog meer te liggen op de core business: ontwikkeling en productie van kwalitatieve en onderscheidende content. De nieuwe structuur omvat naast de interne fusie tussen productiebedrijven Simpel Media en Zodiak Nederland, die samengaan onder de naam SimpelZodiak, ook de start van een Influencer Marketing Agency en de aanstelling van Colin Delahay (53) als CFO Banijay Benelux.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “De nieuwe structuur stelt Banijay Benelux in staat om een toekomstbestendig creatief powerhouse te creëren. Een bedrijf dat financieel gezond is en waarin wij flexibeler kunnen opereren om verder te innoveren en te excelleren in onze core business; het ontwikkelen, adapteren, excellent produceren, verkopen en (internationaal) distribueren van creatieve en kwalitatieve content. Daar ligt onze kracht als verhalenvertellers. Zowel binnen het lineaire en digitale domein, voor traditionele zenders tot streamers en VOD platforms.

SimpelZodiak

Het nieuwe SimpelZodiak vormt per 1 januari 2021 hét productiehuis in Nederland dat gespecialiseerd is op het gebied van reality, adventure en factual content. Het portfolio bestaat onder andere uit de sterke merken Expeditie Robinson, Hunted, Ik Vertrek en Temptation Island. Door de creatieve en productionele krachten van Simpel Media en Zodiak Nederland te bundelen, wordt alle expertise in de genres samen gebracht in één label onder bedrijfsvoering van Laurens Woldberg (Managing Director) en Jan Hendrik Smeenge (Producent).

Door deze fusie ontstaat er tevens een heldere differentiatie en effectievere samenwerking met de andere labels binnen Banijay Benelux: EndemolShine Nederland, NL Film, TVBV, Totem Media en Zodiak Belgium. “Met onze content bedrijven bieden wij een ongelooflijk divers aanbod aan fantastische titels in verschillende genres voor zowel onze klanten en adverteerders als het publiek en onze (toekomstige) werknemers. Van ijzersterk drama, soap, journalistieke programma’s, sport en talkshows tot films, gameshows, groot amusement, adventure en reality. Met Big Brother, Penoza, Expeditie Robinson, Op1, Hunted, Miljoenenjacht, GTST, Temptation Island, All You Need is Love, de Vlaamse soap Familie en Liefde voor Muziek als belangrijkste merken van Banijay Benelux”, aldus Lubbers.

Blockbuster Media

Naast deze fusie heeft het bedrijf meer ambities. Banijay Benelux gaat een Marketing Influencer Agency – met werktitel Blockbuster Media – opzetten, dat zich gaat richten op influencer marketing. Dit nieuwe label gaat samenwerken met merken en social influencers, die primair voortkomen uit eigen programma’s zoals Temptation Island en Big Brother. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met influencers die al enigszins gevestigd zijn.

Nieuwe CFO

De aanstelling van Colin Delahay – voormalig Finance Director bij Endemol Shine Group – als Banijay Benelux’s CFO in de tweekoppige directie, brengt in de nieuwe structuur een uitstekende visie op financieel vlak met zich mee en een uitzonderlijk sterke en strategische leider met een veelzijdige, internationale financiële carrière. Samen met CEO Peter Lubbers zijn zij toegewijd om een thuisbasis te bieden voor het beste talent en met hun team en in samenwerking met partners de grenzen van creatieve vrijheid en ondernemerschap op te zoeken.