Banijay Benelux breidt sportportfolio uit

Mediaberichten jul 26, 2021

Southfields en EndemolShine Sport bundelen krachten

Banijay Benelux, het bedrijf achter de verschillende creatieve contentproducenten EndemolShine Nederland, SimpelZodiak, NL Film, TVBV, EndemolShine Sport, Totem Media en Zodiak Belgium, verkrijgt een meerderheidsbelang in sportproducent Southfields en breidt daarmee zijn sportportfolio uit. Per vandaag bundelen de sportdivisie van Banijay Benelux, EndemolShine Sport en Southfields de krachten en fuseren. Onder de naam Southfields vormen de twee bedrijven het nieuwe sportlabel van Banijay Benelux. De huidige directie van Southfields, onder leiding van Ernst Veldkamp (Algemeen Directeur), Arthur Zuijderwijk (Director Business Development) en Emiel Gobes (Production Director), blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux, over de fusie: “Door de twee sterkste sportproductiemerken in Nederland te bundelen, wordt de omarming van sport en entertainment binnen het nieuwe Southfields bekrachtigd en zijn we nog beter in staat de markt kwalitatief te bedienen met sportcontent in de breedste zin van het woord. Van voetbal, wielrennen en Formule 1 tot hockey, volleybal en basketbal. Het is onze ambitie om met dit complete sportportfolio nadrukkelijk aanwezig te zijn op de verschillende Nederlandse tv-zenders en OTT platforms. Met het directie driemanschap Ernst Veldkamp, Arthur Zuijderwijk en Emiel Gobes – middenin deze mooie sportzomer – heb ik daar alle vertrouwen in.”

Ernst Veldkamp, Algemeen Directeur Southfields: “In deze nieuwe vorm blijft Southfields zich onverminderd richten op sportverslaggeving, wedstrijdregistraties, talkshows, sportgerelateerde formats en sportdocumentaires. Als onderdeel van Banijay Benelux, met zijn (internationale) netwerk en uitmuntende creativiteit en staat van dienst, biedt de fusie met EndemolShine Sport ons meer mogelijkheden voor de toekomst. Dit gecombineerd met onze drive, ondernemende aanpak en onze getalenteerde en gepassioneerde medewerkers, verwachten wij verder te kunnen doorgroeien en onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Wij kijken enorm uit naar de integratie en de mogelijkheden die dit gaat bieden.”

Southfields verhuist per 11 augustus 2021 naar het Banijay Benelux hoofdkantoor aan de MediArena in Amsterdam.

————————————-

 

Over Southfields
Southfields is in 2002 opgericht onder de naam WK Productions (2005 Eyeworks Sports, 2011 Infostrada Sports Group (CMI)) en is na een management buy-out sinds 2015 onder de naam Southfields actief. Na de fusie met EndemolShine Sport is Southfields met circa 110 FTE het grootste sportproductiebedrijf van Nederland.

Het nieuwe Southfields produceert onder meer de voetbalprogramma’s en F1-uitzendingen voor Ziggo Sport, de wedstrijdregistraties en programma’s van de Nederlandse Eredivisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen en Keuken Kampioen Divisie voor ESPN, PSV TV, Ajax TV, de Bellator-programma’s voor Spike TV en Oranjezomer voor Talpa.

Naast de sportprogramma’s heeft Southfields ook een documentaire-afdeling die jaarlijks 15-20 bijzondere en prijswinnende sportdocumentaires maakt, met onder andere de documentaire serie ‘No Guts No Glory FC Utrecht 50 jaar’ voor Videoland, ‘Wout van Aert inside Team Jumbo-Visma’ voor VTM en ‘Jong Oranje opent de deuren’ voor Insight TV en ESPN.