EndemolShine Scripted produceert nieuwe dramaserie ‘Bonnie & Clyde’ voor Videoland

Mediaberichten okt 06, 2021

EndemolShine Scripted heeft een nieuwe dramaserie geproduceerd voor Videoland. Bonnie & Clyde, een vierdelige miniserie, is vanaf donderdag 4 november in zijn geheel op het streamingplatform te zien. Voormalig GTST-actrice Dilan Yurdakul, die de serie heeft bedacht en mede-geschreven, speelt samen met Yannick Jozefzoon de hoofdrol. De nieuwe Videoland Original is geregisseerd door Arne Toonen, die tevens verantwoordelijk is voor het scenario samen met Sarah Offringa.

Over de serie
Bonnie & Clyde gaat over twee jonge, onstuimige geliefden en hun gewelddadige zoektocht naar vrijheid. De serie is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van de Nederlandse Bonnie & Clyde, het gangsterduo dat in februari 2014 het hele land in de ban hield. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes en Murat Toker.

Gerd Jan van Dalen, Producent EndemolShine Scripted:
“Bonnie & Clyde is geïnspireerd op de gebeurtenissen uit het echte leven van dit veelbesproken duo. Iedereen in Nederland werd destijds gegrepen door dit originele en onvoorspelbare verhaal. De groeiende populariteit omtrent waargebeurde verhalen en de enorme drive en urgentie van Dilan om dit verhaal te vertellen heeft geresulteerd in deze miniserie. We denken dat de kijker de spanning in dit drama als nooit tevoren zal ervaren.”

Bonnie & Clyde is een productie van EndemolShine Scripted in co-productie met Totem Media en wordt wereldwijd gedistribueerd door Banijay Rights.

————————————-

EndemolShine Scripted kent een lange en rijke dramahistorie en heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige en kwalitatieve langlopende series, voor zowel commerciële als publieke zenders en platforms. Met een brede portefeuille en expertise in crime, feel good, thriller en daily drama met bekende producties als GTST, De 12 van Oldenheim, Harkum, Brussel, De Mannentester, LOIS, Vechtershart, Moordvrouw, Gooische Vrouwen, Van Gogh – een huis voor Vincent en de Telefilms Kris Kras en Groenland, waarvan verschillende dramaseries zijn bekroond met een Gouden Televizier-Ring.