Banijay Benelux Supports Ukraine

Nieuws mrt 03, 2022

Met de content die wij binnen Banijay Benelux met onze labels produceren bereiken wij dagelijks miljoenen mensen. Wij weten als geen ander welke impact de verhalen die wij vertellen en in beeld brengen kunnen maken. Op individuen, op groepen, op een gehele samenleving. Het oorlogsverhaal dat momenteel de hele wereld diep raakt en verontrust, is een ondenkbare realiteit voor 44 miljoen Oekraïners. Als organisatie zien wij het ook als plicht om in actie te komen.

Landelijke televisie-uitzending Giro555
Op maandag 7 maart produceren wij daarom met ons label TVBV, in samenwerking met ITV en de NOS, een landelijke televisie-uitzending voor de campagne van Giro555 Samen in Actie voor Oekraïne. De uitzending zal die dag te zien zijn van 20.30 – 23.00 uur op SBS6, RTL 4 en NPO1, onder presentatie van Chantal Janzen en Rob Kemps en met verschillende andere presentatoren waaronder Dionne Stax, Britt Dekker en Hila Noorzai. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio verschillende gasten aan tafel. Deze productie maakt onderdeel uit van een grotere bijdrage die wij als organisatie geven.

Banijay Benelux Supports Ukraine
Ook binnen onze organisatie is veel solidariteit en dat doet deugd. Vanaf maandag 7 maart bieden wij al onze medewerkers de mogelijkheid aan om te doneren aan de mensen uit Oekraïne. Op ons kantoor in Amsterdam staat vanaf die dag een speciale stand waar je bij een donatie een symbolisch Oekraïens vlaggetje ontvangt. Het totale bedrag aan donaties zullen wij vanuit onze organisatie verdubbelen en wordt uit naam van alle medewerkers bij Banijay Benelux overgemaakt aan Giro555.

Banijay Benelux For Kids
Bovendien volgt er vanuit onze stichting Banijay Benelux For Kids, die zich inzet voor kinderen, een donatie van 5.000 euro.

Vanaf maandag kleuren wij met z’n allen blauw en geel en vormen wij samen een eenheid voor Oekraïne.