Banijay sluit exclusieve wereldwijde ontwikkelingsovereenkomst met Marc Pos bedenker van ‘De Verraders’

Nieuws apr 18, 2024

Media- en entertainmentbedrijf Banijay kondigt vandaag een exclusieve wereldwijde ontwikkelingsovereenkomst aan met de toonaangevende Nederlandse producent en regisseur Marc Pos, via zijn onafhankelijke label MPLab. De samenwerking vormt een aanvulling op Banijay’s reeds indrukwekkende inspanningen op het gebied van contentcreatie en is gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe entertainmentformats voor de groeiende portfolio van 185.000 uur.

Als het meermaals bekroonde meesterbrein achter ‘De Verraders’ (All3Media International), onlangs door K7 uitgeroepen tot Format van het Jaar, is Pos een creatieve ondernemer met een uitstekende reputatie. Met een carrière die tv, video, theater, evenementen en reclame omvat, is hij wereldwijd onderscheiden als producent en regisseur, met name door de New York Festivals TV & Film Awards,Emmy’s, BAFTA’s, Gouden Televizier-Ring, Dutch Directors Guild Awards en een aantal andere industriële onderscheidingen. Hij runt zijn eigen label POSVIDEO sinds 2015 en werkte onlangs samen met IDTV (een All3Media bedrijf) aan een speciale samenwerking.

Pos, via zijn label MPLab – een groeiend collectief van zeer gewaardeerde creatieven, waaronder formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die exclusief verbonden is aan het bedrijf – gaat samenwerken met Banijay’s Chief Content Officer, Development, James Townley, om originele non-scripted formats te bedenken met een brede internationale aantrekkingskracht. Als onderdeel van de samenwerking zullen de rechten van alle gecreëerde IP bij Banijay liggen en beschikbaar zijn voor haar groeiende portfolio van productielabels en distributiemotor Banijay Rights.

James Townley, Chief Content Officer, Development, Banijay: “Marc’s creatieve talenten zijn onbetwistbaar en we voelen ons bevoorrecht dat we hem mogen verwelkomen bij Banijay. Het verdiende succes van De Verraders heeft de industrie geboeid en heeft, met onze eigen recente reizende hits Good Luck Guys, The Summit en The Fifty, geïllustreerd dat goede shows nog steeds een wereldwijd publiek kunnen trekken. Als K7’s ‘Distributeur van het Jaar’ voelen we ons de perfecte partner voor MPLab’s ambities en we kijken ernaar uit om samen te werken aan originele IP die de culturele tijdgeest beïnvloedt.”

Marc Pos, oprichter, MPLab: “Banijay is de thuishaven van heel veel superbrands. Met een uitgebreid productienetwerk en een toonaangevende distributietak is het de perfecte proeftuin voor nieuwe formats, en door samen te werken met James en de producenten van Banijay wereldwijd, kijk ik ernaar uit om een ambitieuze ontwikkelingspijplijn internationaal te verkennen en uit te rollen. Op naar het creëren van de volgende ‘ones to watch’.”

Pos staat ook bekend om de regie van seizoen 1 van Banijay’s Big Brother in Nederland;, Prinsengrachtconcert, Maestro, en de Popsecret concerten met Robbie Williams en Alicia Keys. Daarnaast werkte hij mee aan het Eurovisie Songfestival van 2021 en had hij succes met zijn reclamebureau Brand New Telly en evenementenbedrijf Kingcanary. Als echte ondernemer heeft hij buiten tv onder andere de bekroonde Nike-campagne Nike Panna Knockout en de theatershow Veerkracht, die in 2023 in première ging, op zijn naam staan. Met het ondernemende team van Banijay gaat hij nu bijdragen aan de pijplijn van het media- en entertainmentbedrijf waaruit titels als The Summit (EndemolShine Australië), Shaolin Heroes (Metronome), The Fifty (Banijay Productions Frankrijk) en Deal or No Deal Island (EndemolShine Noord-Amerika) onlangs zijn voortgekomen.