Saartje Gerritsen benoemd tot ESG Manager van Banijay Benelux

Nieuws mrt 13, 2024

Banijay Benelux, de thuishaven van diverse contentproducenten, zet een belangrijke stap richting een duurzame toekomst door de benoeming van Saartje Gerritsen als ESG Manager per 1 maart 2024. Het bedrijf verankert ESG (Environmental, Social, and Governance) als een van haar strategische prioriteiten en benadrukt hiermee haar toewijding aan duurzaam produceren en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Alex Doff, COO Banijay Benelux: “Het is voor ons van groot belang dat we meer doen dan alleen voldoen aan wettelijke verplichtingen. We streven ernaar om verantwoorde verhalenmakers te zijn, en het aanstellen van een ESG Manager is een belangrijke stap in die richting. De benoeming van Saartje Gerritsen benadrukt onze commitment aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, wat verder gaat dan alleen ons productieproces.”

Saartje Gerritsen over haar aanstelling: “Bij Banijay Benelux wordt diverse en prachtige content gecreëerd door een inspirerende groep mensen. Duurzaamheid en welzijn van ons team zijn prioriteiten. Ik ben trots mijn ervaring in te zetten voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als ik het geweten van Banijay Benelux kan vertegenwoordigen, dan beschouw ik mijn missie als geslaagd.”

Saartje Gerritsen, voorheen Gedelegeerd Producent bij SimpelZodiak, rapporteert in haar nieuwe rol aan Alex Doff (COO Banijay Benelux) en zal leidend zijn in het ontwikkelen en implementeren van ESG-doelstellingen en plannen die in lijn zijn met de bedrijfsstrategie. Ze gaat nauw samenwerken met alle productieteams in de Benelux en met de lokale en internationale ESG werkgroep van Banijay.

Als marktleider in Nederland en onderdeel van een internationaal bedrijf met meer dan 130 productiebedrijven in 22 landen heeft Banijay Benelux het bereik en de middelen om positieve verandering teweeg te brengen.