Sebastian Korteweg nieuwe producent bij Topkapi Films

Mediaberichten sep 04, 2023

Met ingang van 1 september 2023 voegt Sebastian Korteweg zich bij het managementteam van Topkapi Films als Producent. Het team bestaat verder uit producenten Laurette Schillings, Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld. Korteweg neemt de zakelijke verantwoordelijkheden op zich en zal uiteindelijk Arnold Heslenfeld opvolgen, die per 2024 met pensioen gaat.

Laurette Schillings, Partner/Producent: “Sebastians ervaring en kennis sluiten naadloos aan bij Topkapi. Zijn vaardigheden, waaronder die bij Pathé, laten zien dat hij dezelfde passie deelt, en we zijn dan ook buitengewoon enthousiast over zijn komst. Arnold Heslenfeld zijn we zeer erkentelijk voor zijn toegewijde jaren bij Topkapi en wensen hem alle vreugde en vrijheid toe in een welverdiend pensioen.”

Sebastian Korteweg over zijn komst als Producent naar Topkapi: “Mijn langgekoesterde droom gaat in vervulling om samen met een uiterst getalenteerd en ervaren team van vakmensen de meest baanbrekende dramaserie en films te maken voor een divers en internationaal publiek.”

Sebastian Korteweg heeft uiteenlopende functies bekleed op zowel zakelijk als creatief gebied binnen de filmindustrie. Hij begon zijn carrière bij Eyeworks Film & TV Drama, was verantwoordelijk voor zakelijke planning en coproductie van films bij RTL en Videoland, verkocht filmrechten bij uitgeverij Penguin Random House in Barcelona en was de afgelopen jaren Content Acquisition Manager bij Pathé en programmamaker bij onder andere het Koninklijk Theater Tuschinski. Korteweg is daarnaast commissielid bij Cinekid en gastdocent aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn missie is om een brug te slaan tussen creatieve teams die sterke inhoudelijke verhalen creëren en zakelijke teams die dit op een financieel succesvolle wijze uitvoeren, met als doel het juiste publiek te bereiken.

Topkapi’s nieuwste coproductie Holly beleeft volgende week haar wereldpremière in de competitie van het Filmfestival Venetië. Ondertussen gaan op het komende Nederlands Film Festival in september, met twee series, Santos en Bodem in première. Vrijdag 1 september vindt de wereldwijde lancering van de nieuwste speelfilm Happy Ending op Netflix plaats.

—————————-

Over Topkapi
Topkapi ontwikkelt en (co)produceert televisieseries en speelfilms voor de Nederlandse en internationale markt. Met meer dan twintig jaar ervaring richt Topkapi zich op zorgvuldige ontwikkeling en bouwt het graag aan langdurige relaties met schrijvers, regisseurs en producenten. Topkapi Films wordt gerund door producenten Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld, Laurette Schillings en Sebastian Korteweg; producer Max de Wolf richt zich op het werken met nieuw talent. Met succes ge(co)produceerde titels zijn onder meer Another Round (Druk), Instinct, Bumperkleef, Piece of my Heart, Girl, Benedetta, Goodbye Stranger en Close en dramaseries als De Droom van de Jeugd, De Verschrikkelijke Jaren Tachtig, Santos en Bodem.