Sil Geurtsen benoemd tot Hoofd Programma Ontwikkeling EndemolShine Nederland

Mediaberichten sep 15, 2020

EndemolShine Nederland, dat in juli 2020 werd overgenomen door de Franse content producent Banijay, heeft Sil Geurtsen (31) in augustus 2020 benoemd tot Hoofd Programma Ontwikkeling. Samen met zijn creatieve team, is Sil verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van nieuwe formats en ondersteunt hij de producenten bij het doorontwikkelen van bestaande (internationale) formats. In zijn nieuwe functie rapporteert Sil aan Rob van der Vleugel, Producent Non Scripted EndemolShine Nederland.
“Sil is een enorme aanwinst voor het team en onze organisatie. Zijn uitstekende kennis over wat er speelt in de internationaal markt, zijn expertise in het doorontwikkelen van ideeën tot formats en zijn uitgebreide creatieve netwerk – zowel nationaal als internationaal – maakt hem tot de juiste persoon op de juiste plek”, aldus Rob van der Vleugel.
Sil Geurtsen over zijn nieuwe functie: “Ik ben EndemolShine dankbaar voor de kansen die ik de afgelopen jaren heb gekregen om door te groeien binnen de organisatie, zowel op nationaal als internationaal gebied. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn vijf creatieve collega’s mooie nieuwe programma’s te ontwikkelen voor een wereldwijd publiek.”
Voordat Sil in januari 2017 de overstap maakte naar EndemolShine Nederland ontwikkelde hij vier jaar lang formats voor Talpa. Bij EndemolShine begon hij op de creatieve afdeling als programma ontwikkelaar en werkte hij onder andere aan The Talent Project, De Weg Naar Het Miljoen en The Biggest Quiz. In 2018 werd hij voor tien maanden gedetacheerd aan de creatieve afdeling van EndemolShine North America, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van nieuwe formats en het pitchen van programma’s aan de Amerikaanse networks en streamers.